Aan alle gescheiden ouders van Nederland

Een echtscheiding is niet alleen ingrijpend voor ouders die gaan scheiden, maar ook voor de kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen vaak op korte en middellange termijn allerlei problemen ervaren na een scheiding, zoals depressieve gevoelens, stress, loyaliteitsproblemen, een laag zelfbeeld, agressief gedrag, vandalisme, roken, blowen, problemen met het aangaan van relaties en verminderde schoolprestaties.

Veel van deze problemen kunnen worden voorkomen indien ouders de hoogste prioriteit geven aan het verminderen van hun conflicten. Je gaat scheiden als partners, niet als ouders. Belangrijk is dat ouders geen ruzie maken in het bijzijn van hun kind en gezamenlijk met de andere ouder afspraken maken. Voor kinderen is het erg belangrijk dat ouders kunnen zeggen: “Wij hebben dit afgesproken …” in plaats van: “Ik zeg dit en je vader of moeder zegt dat …”.

Stichting Villa Pinedo is al sinds 2011 de plek voor en door kinderen van gescheiden ouders. Speciaal voor alle kinderen van gescheiden ouders heeft het jongerenteam van Villa Pinedo een brief geschreven. In die brief is te lezen hoe kinderen zich voelen als hun ouders gescheiden zijn.

Kinderen vragen in die brief aan hun ouders:

  • Laat ons alsjeblieft geen kant kiezen
  • Maak geen ruzie waar we bij zijn
  • Zeg geen slechte dingen over elkaar tegen ons
  • Geef ons de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie
  • Luister echt naar wat we te zeggen hebben

De advocaten en mediator van WP Advocaten staan jou bij in deze moeilijke periode en helpen je als je opkomt voor je eigen belangen, de belangen van de kinderen niet uit het oog te verliezen. Wij stellen het belang van het kind centraal, zonder de belangen van de ouders uit het oog te verliezen. 

Hieronder kan je de gehele brief downloaden.

Terug naar het overzicht